FRÅN STUDENTEN TILL GULDBAGGEGALAN

- EN INSPIRATIONSFÖRELÄSNING

Följ med på den galna resan bakom filmkollektivet från Norrköping, från studenten till Guldbaggegalan. En föreläsning om drömmar, entreprenörskap, naivitet, blod, svett och tårar.

Crazy Pictures mantra lyder ”Ingenting är omöjligt, det omöjliga är bara lite mer komplicerat” och genom att berätta om sin resa vill de inspirera andra till att våga drömma, aldrig ta ett nej för ett nej och inse att ensam inte alltid är stark.

  • Längd 20 - 60 min
Den blomstertid nu kommer

- EN CASE STUDY

Följ med på resan bakom den omtalade långfilmen “Den blomstertid nu kommer”. Projektet som startade som en naiv ide av ett gäng 19-åringar och som utanför det svenska filmsystemet lyckades bli en av 2018 års mest sedda svenska filmer på bio, guldbaggenomineringar och en försäljningssucce globalt till över 100 länder.

I en case study bjuder Crazy Pictures på en resa, från manus i en sommarstuga i Östergötland till röda mattan. En unik inblick i ett arbete som pågått i 8 år.

  • Längd 30-90 min
SÅ GÖR DU HOLLYWOOD AV TEJP OCH SKROTBILAR

- EN FÖRELÄSNING OM SPECIALEFFEKTER

“Den blomstertid nu kommer” är en av de effekttyngsta svenska långfilmerna genom tiderna och har prisats för sina specialeffekter i Hollywood men har en budget som en vanlig långfilm, hur går det ihop?

Crazy Pictures föreläsning om specialeffekter handlar om hur man lyckas uppnå högsta resultat med begränsade resurser. Allt från att krocka bilar på riktigt till att spränga hus och skapa spektakulära miljöer i datorn.

  • Längd 30-90min
MASTERCLASS: Jakten på det perfekta filmljudet

- EN FÖRELÄSNING OM ALLT SOM LÅTER

Hur låter en störtande helikopter? Hur gör man egentligen ljud till en långfilm? Och vilket fågelljud får publiken att känna mest? Följ med bakom kulisserna i Crazy Pictures ljudarbete med långfilmen “Den blomstertid nu kommer”.

Den blomstertid nu kommer” blev guldbaggenominerad för ”Bästa ljud” på Guldbaggegalan 2019. I föreläsningen ”Jakten på det perfekta filmljudet” ger Crazy Pictures en unik inblick i ett kreativt och enormt ljudarbete som spänner över 2 års tid.

  • Längd 30-120min

Förfrågan

För prisförslag och bokning kontakta oss på
bokning@crazypictures.se / 011-13 94 99


Referenser